Twinkle | Digital Commerce

Peddler gaat voor landelijke uitrol

2021-11-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Platform Peddler, dat producten van lokale ondernemers binnen een dag thuisbezorgt, breidt uit in heel Nederland. De startup heeft inmiddels ook Duitsland in het vizier.

Sinds vorig jaar is Peddler actief in Amsterdam en Utrecht. Daar kunnen lokale ondernemers hun producten via machine learning-technologie op het platform aanbieden. Met de elektrische bakfiets worden bestellingen dezelfde dag bezorgd. Na een succesvol eerste jaar – ruim vierhonderd lokale winkels doen inmiddels mee - breidt Peddler nu uit naar Den Haag, binnenkort komt daar Rotterdam bij en uiteindelijk wil het bedrijf in heel Nederland actief zijn. ‘Alle producten die mensen zoeken, zijn voor een groot deel in de winkels om hen heen te vinden. Via ons online warenhuis kan iedereen lokaal blijven kopen op het moment dat het hen het beste uitkomt’, stelt oprichter James Klymowsky. ‘

Na Nederland wil Peddler dus ook uitbreiden naar Duitsland. Wanneer dat op de planning staat is niet duidelijk. De uitbreiding in Nederland wordt mogelijk gemaakt door een recente investering. Het is niet bekend hoeveel groeigeld Peddler heeft opgehaald.

Foto: Laurien Riha


Gerelateerde artikelen: