Twinkle | Digital Commerce

Blokker heeft BCC voortaan in huis

2021-11-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

BCC en Blokker intensiveren hun samenwerking online en offline. Blokkerfilialen krijgen shop-in-shops van BCC en ook online zal BCC een deel van zijn assortiment gaan verkopen via Blokker.nl.

Klanten kunnen voortaan op Blokker.nl een deel van de producten uit het BCC-assortiment bestellen, zoals witgoed en televisies. Sinds november 2020 behoort BCC net als Blokker tot Mirage Retail Group. De twee assortimenten vullen elkaar goed aan, meent Blokker ceo Jeanine Holscher: 'Doordat het assortiment van BCC complementair is aan onze producten, bieden wij klanten van zowel Blokker als BCC, zowel online als offline, een veelzijdige en innovatieve winkelervaring die hopelijk hun verwachtingen overtreft. Zo kan een klant in de winkel bijvoorbeeld bij BCC een oven of inductiekookplaat aanschaffen en meteen bij Blokker op zoek gaan naar een ovenschaal, of pannenset; iets wat vrijwel nergens anders mogelijk is.'

Vandaag opent bovendien een shop-in-shop van BCC bij Blokker in Zaandam. Op 40 van de in totaal 460m2 oppervlakte worden alle BCC producten, zelfs koelkasten, wasmachines en drogers aangeboden. Dit gebeurt door middel van een digitale tool die gebruik maakt van een levensgroot beeldscherm waar producten op ware grootte kunnen worden bekeken. Met deze tool, die speciaal is ontworpen voor BCC, kunnen klanten het afgebeelde product virtueel “openen”, bijvoorbeeld om te zien hoe een koelkast er van binnen uitziet. Alle producten uit het BCC assortiment kunnen bij Blokker worden besteld en bezorgd via home delivery of Click & Collect.