Twinkle | Digital Commerce

‘Carrefour werkt aan eigen flitsbezorgdienst’

2021-09-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Supermarkt Carrefour onderzoekt de mogelijkheden tot het opzetten van een eigen flitsbezorgdienst, in ieder geval in Frankrijk.

Dat onthult de Franse vaktitel Lineaires. Het zou ook expliciet om een flitsbezorgdienst in Frankrijk gaan. Carrefour heeft vestigingen in verschillende landen verspreid over de wereld, maar daar zijn nog geen plannen voor.

Die zijn er dus wel voor de Franse markt. Enkele weken geleden maakte het bedrijf al bekend dat het een minderheidsaandeel had genomen in flitsbezorger Cajoo. Destijds was alleen bekend dat Carrefour zou investeren om Cajoo verder uit te breiden in Europa en dat de twee bedrijven samenwerken op het gebied van bevoorrading en logistiek van de minimagazijnen.

Maar nu zou Carrefour dus ook zelf een eigen flitsbezorgdienst willen opzetten. Volgens Lineaires zou de nieuwe dienst ‘Carrouf’ gaan heten, al hebben klanten van de supermarkt ook nog een vinger in de pap en kunnen kiezen zij uit ‘Carrouf’, ‘Carrefour Sprint’ en ‘Carrefour Now’.

Veel is nog onduidelijk over de nieuwe dienst, mede omdat Carrefour zelf nog geen uitspraken heeft gedaan over de dienst en vooralsnog ook niet veel erover wil loslaten. Wel is bekend dat het om een bezorgdienst gaat die binnen het kwartier belooft te bezorgen en een geselecteerd assortiment van ongeveer 1.000 producten aanbiedt.