Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw grote e-commerce overname voor Maersk

2021-09-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Maersk neemt de Portugese start-up HUUB over. Het is de derde acquisitie van een e-commerce speler in enkele maanden tijd door het transportbedrijf.

HUUB is een cloudbased logistieke startup, gespecialiseerd in technologische oplossingen voor b2c warehousing voor de mode-industrie. Het platform beheert de gehele basis van een logistieke operatie, zoals voorraad, fulfilment en levering. Tegelijkertijd legt het de verbinding met andere zakelijke partijen zoals magazijnen, vervoerders, webwinkels en ERP-systemen.

Maersk laat in een persbericht weten dat het vooral geïnteresseerd is in de “disruptieve kracht van HUUB in het e-commerce domein”. Door de technologie van HUUB krijgen de Maersk e-commerce logistics producten gebruiksvriendelijker klant- en partnerinterfaces. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Het is de derde grote e-commerce acquisitie voor de Deense groep. Eerder werd bekend dat het logistiek bedrijf Visible Supply Chain Management, gericht op b2c pakketbezorging en fulfilmentdiensten, werd overgenomen. In augustus maakte Maersk bekend ook bezig te zijn met de overname van het Nederlandse B2C Europe.