Twinkle | Digital Commerce

Fietsuniek nieuw leven ingeblazen

2021-09-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Fietsenwinkel Fietsuniek is na twee jaar weer terug. Het bedrijf vroeg in 2019 faillissement aan, maar maakt onder de nieuwe eigenaar Peter-Paul Kester alsnog een doorstart. ‘Wat mij betreft liggen online de meeste kansen.’

Kester was eerder actief in de b2b fietsengroothandel en zet dus meer in op online. Hij heeft dan ook alleen de webshop overgenomen na het faillissement. De winkel en andere onderdelen van het bedrijf niet.

De nieuwe eigenaar is ook actief in de uitzendbranche en denkt dat eenzelfde benadering ook in e-commerce werkt. ‘Dat is ook precies het doel bij Fietsuniek: door de menselijke benadering hopen we internetaankopen persoonlijk te maken en zo een stukje geluk bij de klant thuis af te leveren.’

Het doorgestarte bedrijf heeft een samenwerking met mobiele fietsenmaker FietsNED. Zij kunnen voor aflevering, onderhoud, reparatie en pechhulp een beroep doen op de lokale fietsenmaker.

De vorige eigenaar van Fietsuniek, Fietsgroep BV uit Hillegom, ging twee jaar geleden failliet. Onder die groep vielen ook webshops als Omafiets.nl, Juniorfiets.nl en Directfiets.nl.