Twinkle | Digital Commerce

Zeeman breidt webshop uit naar twee landen

2021-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Zeeman lanceert volgend jaar webshops in twee nieuwe landen. Momenteel is het bedrijf alleen in Nederland en België online actief. Volgend jaar lanceert de textielreus een webshop in Frankrijk en in een nog onbekend ander land.

Dat meldt ceo Erik-Jan Mares in een interview met RetailDetail. Eerder viel in het MVO-jaarverslag van het bedrijf al te lezen dat online een onstuimige groei heeft doorgemaakt tijdens de lockdown. Daar staat: ‘Als gevolg van de winkelsluiting kregen onze webshops in Nederland en België te maken met een enorme toestroom aan bestellingen. Hier waren we onvoldoende op voorbereid. En dat bracht technische en logistieke uitdagingen met zich mee.’

Toch heeft Zeeman nu besloten meer in te zetten op de online strategie. Eerst met een webshop in Frankrijk en later in een nieuw ander land, waar ook voor het eerst fysieke winkels worden geopend. Zeeman is momenteel actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Luxemburg. Alleen in Nederland en België heeft het bedrijf een webshop. Om welk nieuw land het gaat wil Mares op dit moment nog niet concreet noemen. De webshop in Frankrijk ligt in ieder geval voor de hand. Het is een snel groeiende markt voor Zeeman. Momenteel heeft de keten er zo’n 300 winkels en is het na Nederland de grootste markt voor het bedrijf.