Twinkle | Digital Commerce

Rufix.shop: nachtmerrie van de eikenprocessierups

2021-08-27
1000562
  • [interview]
  • 1:28

De jaarlijks terugkerende opmars van de eikenprocessierups kan biologisch bestreden worden, claimt directeur Ivo de Groot van Rufix.shop.

Rufix is gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten, aldus De Groot. Het middel kan op en in het nest gespoten worden waardoor de overlast direct verdwijnt en het nest snel verteert. Rufix wordt ook verkocht bij andere (r)etailers. Waarom dan een eigen webshop? ‘Wij zijn onderscheidend met onze maatwerk supernichewebshop door alle kennis die we hebben. We worden jaarlijks platgebeld of we de nesten kunnen wegzuigen. Er is behoefte aan een product dat particulieren zelf kunnen gebruiken, en overheden en b2b willen alternatieven voor het dure wegzuigen. Het probleem is gigantisch en wij hebben de oplossing en de kennis’, zegt de directeur.

‘Voor elk onderdeel van de webshop hebben we specialisten ingehuurd, van productfotografie en tekst tot UX, development en online marketing. We zijn volledig ontzorgd en de webwinkel staat als een huis’, vervolgt De Groot. Innovatief aan de shop noemt hij de opties voor de drie verschillende doelgroepen: ‘Validatie voor b2b met een btw-check, voor overheden sturen we aan op het aanvragen van informatie en het in contact komen, en de reguliere consument ten slotte kan eenvoudig bestellen en kan een safety pakket aan zijn bestelling toevoegen.’

De logistiek en distributie vindt plaats vanuit moederbedrijf Wolterinck in Beltrum. Kleine zendingen worden verzonden via MyParcel en een logistiek partner verzorgt de grote afnames voor overheden en b2b.

Om bekendheid te genereren zet De Groot printmedia, Google Ads en social media in. Een uitdaging is het feit dat de rups en de plaagdruk zich niet laten voorspellen: ‘De handel speelt zich in een korte periode vooral af in Noord- en Midden-Europa.’ De plannen zijn ambitieus: marktleider worden in Nederland, dit jaar meteen doorstomen naar Duitsland en België, vervolgens lanceren in heel Europa.