Twinkle | Digital Commerce

Shopware publiceert VOD-platform voor e-commerce: Shopware TV

2021-07-19
1000562
  • [branded content]
  • 2:35

Shopware AG, een van de marktleiders op het gebied van e-commerce software in Europa, bewandelt nieuwe wegen op het gebied van infotainment: De softwareproducent heeft vandaag een video-on-demand-platform gepubliceerd, dat inhoudelijk op e-commerce geconcentreerd is. Daarmee start Shopware als eerste in deze branche een dergelijk project. Shopware-CEO Sebastian Hamann vertelt in dit interview wat er achter Shopware TV schuilt.

Wat is Shopware TV precies?

Voor de start zijn al twee arbeidsintensief geproduceerde series met elk vijf afleveringen beschikbaar. Andere formats zullen volgen.

U bent eigenlijk producent van e-commerce software. Hoe bent u op het idee van Shopware TV gekomen?

Als mensen die ons niet kennen Shopware tegenkomen, zien ze ons misschien uitsluitend als een e-commerce bedrijf. Dat is natuurlijk ook waar, maar dat is niet het hele verhaal. Wij kijken altijd verder dan onze neus lang is en verrassen de community met ongewoonlijke campagnes. Daartoe behoort ook Shopware 5 – de Release, die we destijds met een eigen bioscoopfilm en een bijbehorende tour gepromoot hebben. En nu dus ook Shopware TV. Het project is echter meer dan dat. De service gaat namelijk veel verder dan onze specifieke producten en heeft een veel groter, omvattender perspectief op e-commerce.

Wat is het doel van Shopware TV?

Shopware TV moet als infotainmentplatform voor e-commerce-enthousiasten dienen en openheid en coöperatie onder alle marktdeelnemers stimuleren. We hebben met onze oplossingen en ideeën altijd al de groei van de branche in de middenstand bevorderd. Shopware TV thematiseert precies dit aspect en we willen dat zoveel mogelijk mensen daarvan profiteren. Concreet geeft Shopware TV in kwalitatief hoogwaardige formats inspiratie en een kijkje achter de schermen bij alle elementen rondom Shopware en gaat nog een stap verder. Aangesproken thema's zijn daarbij start-ups, succesfactoren van handelsbedrijven, effecten van de coronapandemie op de handel en nog veel meer.

Kunt u ons iets over beide series vertellen, die bij de start op het platform te zien zijn?

Behalve de serie 'New kid in town', die we in samenwerking met de filmproductiefirma Brandnew Entertainment en regisseur Sebastian Moretto hebben gemaakt, publiceren we een informatieve, maar ook amusante serie voor ontwikkelaars. Deze heet '{DEV}initely Shopware' en is door ons eigen video-productieteam gemaakt. In de serie speelt ook Shopware-nieuweling Ben Marks een rol. Hij komt uit de V.S. en is dit voorjaar als director global market development bij ons bedrijf begonnen, wat ook het internationale karakter en onze steun voor de open-source-filosofie benadrukt. Andere serieformats zijn al in de maak en worden achtereenvolgens gepubliceerd.

Hoe past Shopware TV bij uw bedrijfsfilosofie?

We zijn er altijd voorstander van geweest om mensen in het middelpunt te zetten en hen authentiek tegemoet te treden. Dat doen we ook met Shopware TV. We geven persoonlijke dingen prijs en zijn benaderbaar. Onze community en alle mensen die geïnteresseerd zijn in e-commerce bieden we formats, die aan de ene kant expertise en zakelijk advies leveren, maar aan de andere kant ook afwisselende, menselijke ervaringen afbeelden in een digitale wereld.

Shopware TV is via deze link te vinden: shopware.tv