Twinkle | Digital Commerce

Picnic bouwt derde geautomatiseerd dc

2021-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Online supermarkt Picnic bouwt een geautomatiseerd fulfilmentcentrum in Zwolle. Het centrum krijgt een vloeroppervlak van 45.000 vierkante meter en er staan (door Picnic ontwikkelde) geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines.

Eerder kondigde Picnic ook al de bouw aan van gerobotiseerde fulfilmentcentra in Utrecht en Ridderkerk. Het is de bedoeling dat het Zwolse centrum ruim 200.000 gezinnen per week kan bedienen. Volgens Picnic helpt het inzetten van slimme technologie medewerkers om efficiënter en ergonomischer te werken. De technologie voor het dc is ontwikkeld door robotics-specialisten van Picnic zelf en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Het moet de online supermarkt helpen om voedselverspilling terug te dringen en het gebruik van verpakkingsmateriaal sterk verminderen.

Robotkarretjes

‘In het distributiecentrum zullen robotkarretjes rondrijden die de spullen naar medewerkers brengen’, vertelt medeoprichter van Picnic Frederik Nieuwenhuys, verantwoordelijk voor de distributiecentra en fulfilmentcenters, in een persbericht. ‘Medewerkers hoeven dan de tros bananen alleen nog maar van het voorraadkratje in het klantkratje te leggen.’ Ook in de diepvriescel gaan robots rondrijden, volgens de online super een primeur voor Europa.

De bouw van de Zwolse locatie gaat in november dit jaar van start. Het geautomatiseerde dc in Ridderkerk wordt na de zomer gebouwd. De locatie in Utrecht is al bijna klaar, die wordt binnen enkele maanden operationeel.