Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express breidt uit in België met overname Photogalerie

2021-07-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Kamera Express heeft wederom een branchegenoot overgenomen, ditmaal in België. De cameraspecialist neemt Photogalerie over en vergroot hiermee zijn fysieke aanwezigheid in de regio Brussel en het Franstalige gedeelte van België.

Kamera Express beschikt al over vijf filialen bij onze zuiderburen en door de overname komen daar nog eens vijf winkels bij. ‘Ons omnichannel businessmodel draait om een sterke online aanwezigheid, gecombineerd met fysieke winkels waarin onze klanten goed geadviseerd worden en producten kunnen zien en vasthouden’, stelt ceo Ben Cornelisse van Kamera Express. Volgens Cornelisse was het bedrijf in het Franstalige gedeelte van België op fysiek vlak ondervertegenwoordigd. ‘Met de toevoeging van Photogalerie aan ons portfolio, worden direct vijf winkels in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen en Luxemburg aan ons bedrijf toegevoegd.’

Focus op fysiek

Volgens Kamera Express beschikken de winkels van Photogalerie over een hoge lokale bekendheid. De online zichtbaarheid is echter wat achtergebleven. Op dat vlak valt dus nog veel te winnen. Enkele maanden geleden liet Kamera Express nog weten meer fysieke winkels te willen openen, met name in Duitsland en Wallonië. Dat laatste gebeurt dus nu. Eerder dit jaar nam het bedrijf al de Duitse branchegenoot GM-Foto over. Door de overname van Photogalerie heeft het bedrijf nu 26 filialen, deze staan in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.