Twinkle | Digital Commerce

DHL start in 2022 met vrachtvervoer per drone

2021-07-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

DHL gaat begin 2022 op de middellange afstand luchtvracht vervoeren met onbemande vrachtdrones. Het logistiekbedrijf heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met drone-ontwikkelaar Dronamics.

De twee partijen willen vrachtdroneleveringen op dezelfde dag aanbieden. Voor transport op middellange afstand zullen de Black Swan-drones van Dronamics worden ingezet, in combinatie met de first- en last-mile-diensten van DHL. De eerste commerciële vluchten van de drone-vrachtdiensten op dezelfde dag zullen naar verwachting in 2022 worden uitgevoerd voor geselecteerde industrieën en markten. De partijen hebben plannen om samen meer dan 4.000 vrachtdrones te bouwen en te exploiteren.

Tijdkritische leveringen

Matthias Heutger, Senior Vice President, Global Head of Innovation & Commercial Development bij DHL laat weten dat het bedrijf actief op zoek is naar nieuwe technologieën. ‘We geloven dat vrachtdrones een element zullen zijn in de volgende generatie van transport in de logistiek. Dronamics is een pionier en leider op het gebied van vrachtdrones en onze samenwerking zal helpen om kansen te creëren voor urgente, gevoelige en tijdkritische leveringen.’

De onbemande vrachtdrone Black Swan kan volgens de ontwikkelaar 350 kg vervoeren over een afstand van maximaal 2500 km, tegen tot 80 procent lagere kosten dan alle bestaande vliegtuigen. Het maakt het een mooi alternatief voor verzendingen op dezelfde dag over zeer lange afstanden voor e-commerce, farmaceutische en tijdkritische zendingen.

DHL en Dronamics hebben een wederzijdse exclusiviteit voor drone-leveringen van middellange mijl in geselecteerde industrieën en markten. De samenwerking biedt voor de drone-ontwikkelaar het potentieel om jaarlijks 1,86 miljard euro aan inkomsten te genereren.

Onlangs tekende Dronamics ook een overeenkomst voor onbemande dronevluchten met Hellmann Worldwide Logistics.