Twinkle | Digital Commerce

Stalletjes langs de weg in kaart gebracht

2021-06-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Henk Jan Bijmolt, de oprichter van Gadero, heeft een nieuw platform gelanceerd voor verkoopstalletjes langs de weg: Fairsy.

Het platform bestaat officieel al sinds 2020 als stalletjeslangsdeweg.nl en brengt kraampjes bij de weg in kaart in heel Nederland. Inmiddels heeft het platform een nieuwe naam en zijn er meer dan 1.200 stalletjes en plattelandwinkels te vinden op het platform, zo legt Bijmolt uit in een persbericht: ‘Iedereen met een kraampje langs de weg kan gratis meedoen. Zeker als je aan een niet drukke weg woont levert ons platform bezoekers die jouw verswaar anders niet hadden gevonden.’

Fairsy trekt inmiddels meer dan 3.000 bezoekers per dag, zo legt de oprichter uit: ‘We willen echt een community opbouwen. Zo kunnen bezoekers hun favoriete kraampjes volgen en kunnen kraamhouders zogenaamde versberichten plaatsen als hun stalletje weer gevuld is met verse voorraden. Doordat je vers nieuws van jouw favoriete stalletjes in de buurt kan volgen worden we steeds meer een sociaal netwerk. We gaan dus een stap verder dan een platte website met slechts profielen.’ Zowel particulieren als professionele kwekers en boeren doen met het platform mee.

Uitbreidingsplannen staan inmiddels ook al klaar, de startup wil de grens over naar België en Duitsland. Daarnaast worden er binnenkort extra betaalde verkoopopties toegevoegd voor aanbieders, waar ook meteen het verdienmodel moet komen voor Fairsy.