Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats van start in Berlijn

2021-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Maaltijdbezorger Uber Eats is deze week van start gegaan in Berlijn. Het was al even bekend dat het platform de stap naar Duitsland wilde maken.

Enkele weken geleden liet het bedrijf in gesprek met de Financial Times weten binnen afzienbare tijd naar de Duitse hoofdstad te gaan uitbreiden. Afgelopen woensdag – de dag dat Delivery Hero nog liet weten met platform Foodpanda terug te keren naar Duitsland – is Uber Eats in het centrum van de stad begonnen met tweehonderd aangesloten restaurants en vijfhonderd koeriers. Uber Eats heeft al laten weten dat het bezig is om zijn activiteiten in Berlijn uit te breiden.

Met de komst van Uber Eats wordt het druk op de Duitse markt voor maaltijdbezorging. Just Eat Takeaway.com is er marktleider met dochter Lieferando. Onlangs liet Delivery Hero nog weten het in Duitsland opnieuw te willen proberen middels dochteronderneming Foodpanda. Eerder verkocht Delivery Hero zijn Duitse activiteiten nog aan Takeaway.com, dat destijds nog niet was gefuseerd met Just Eat.