Twinkle | Digital Commerce

Kruidvat anticipeert op online groei met uitbreiding e-dc

2021-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Drogisterijketen Kruidvat heeft zijn distributiecentrum voor online bestellingen in Ede fors uitgebreid. De capaciteit is met 30.000 vierkante meter ruim verdubbeld.

Daardoor kan de keten – evenals zusterbedrijf Trekpleiser – de enorme groei van online bestellingen beter verwerken. Op de vernieuwde locatie kunnen meer dan 10.000 producten worden verwerkt op ruim 70.000 pick-locaties, laat moederbedrijf A.S. Watson weten.

Aanleiding om het dc te verdubbelen is de constante groei van het aantal online bestellingen. Jaarlijks neemt de online divisie met ongeveer 50 procent toe. ‘Wij bouwen onze omnichannel-strategie ook in de komende jaren uit, waarbij de verkoop via het online kanaal en in onze fysieke winkels elkaar aanvullen en versterken’, stelt Yvette Heijwegen, directeur supply chain van A.S. Watson.

Naast het uitbreiden van capaciteit heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in nieuwe IT-systemen en wordt gewerkt met algoritmes om zo efficiënt mogelijk orders te verzamelen. Daarnaast worden nu ook twaalf autonome pick-robots ingezet voor het verzamelen van artikelen. Ondanks de automatisering groeit ook het aantal medewerkers dat wordt ingezet.