Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo ziet bestellingen ruim verdubbelen in eerste kwartaal

2021-04-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Maaltijdbezorger Deliveroo zag in de eerste drie maanden van 2021 een plus van 114 procent in het aantal bestellingen. Die namen toe naar 71 miljoen.

Als gevolg daarvan steeg het handelsvolume (GMV) met 130 procent naar omgerekend 1,9 miljard euro. Ook het aantal consumenten dat maandelijks bij de maaltijdbezorger bestelt stijgt fors, met 91 procent naar 7,1 miljoen klanten. Over bedragen onder de streep houdt het bedrijf zich stil. Wel wordt over het volledige jaar rekening gehouden met een brutomarge tot 8 procent over het volledige handelsvolume.

Oprichter Will Shu laat weten blij te zijn met de resultaten, maar houdt wel een slag om de arm of het bedrijf deze groei weet door te zetten: ‘Dit is ons vierde achtereenvolgende kwartaal van versnelde groei. Maar we houden rekening met de onzekere impact van het opheffen van de Covid-19-restricties.’ Deliveroo verwacht dat het groeitempo zal vertragen naarmate de lockdowns steeds meer worden opgeheven. ‘Maar de omvang daarvan blijft onzeker.’