Twinkle | Digital Commerce

Deelname Dragons’ Den levert Local Heroes miljoeneninvestering op

2021-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Platform Local Heroes heeft een investering van 2 miljoen euro opgehaald. Dat gebeurde in het televisieprogramma Dragon’s Den. Het is de hoogste investering ooit die in het programma is binnengehaald.

Op het platform kunnen consumenten verse en ambachtelijke producten bestellen bij lokale ondernemers. Deze worden vervolgens thuisbezorgd of opgehaald bij een pick-up point. Het platform wil lokale winkeliers de mogelijkheid bieden om de strijd tegen grote online spelers aan te gaan, en biedt daarnaast uitkomst in coronatijd.

Gisteravond was het platform deelnemer aan het WNL programma Dragon’s Den, waar ondernemers hun bedrijf pitchen aan een panel van investeerders. Oprichter Maarten Coumans wist twee investeerders aan zich te binden, ondernemers Michel Perridon en Pieter Schoen investeren 2 miljoen euro in het platform, voor 35 procent van de aandelen. Coumans: ‘Met de investering hopen we vooral uit te kunnen breiden en lokale ondernemers te kunnen ondersteunen in uiteindelijk heel Nederland.’

Local Heroes werd begin vorig jaar gelanceerd. Eind vorig jaar haalde het platform ook al één miljoen euro op. In het aprilnummer van Twinkle magazine, die aanstaande dinsdag verschijnt, lees je een uitgebreid verhaal over lokale platforms, met daarin ook Local Heroes.