Twinkle | Digital Commerce

C&A breidt samenwerking met Zalando uit naar Nederland

2021-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

C&A gaat ook kleding via het platform van Zalando in Nederland verkopen. Eerder sloot de winkelketen al aan bij het Connected Retail-programma in Duitsland, maar dit wordt snel uitgebreid.

Met het Connected Retail-programma kunnen fysieke winkels verkopen op het platform van Zalando en zodoende gebruikmaken van diens bereik en techniek. Sinds een paar maanden maakt C&A daar al gebruik van met een selectie winkels in Duitsland. Toen werd al aangegeven dat de komende tijd meer winkels zouden worden toegevoegd.

Nu wordt dus bekend dat C&A de samenwerking uitbreidt naar zeven nieuwe landen. Naast Duitsland zijn dat vanaf komende maand Nederland, Oostenrijk en Spanje. Later komen daar nog België, Frankrijk, Polen en Zwitserland bij. De samenwerking met Zalando bevalt C&A namelijk wel. De reacties zijn positief en C&A ziet de samenwerking als belangrijke aanvulling op de omnichannel strategie, stelt merchandisedirecteur Martijn van der Zee. ‘We willen daar zijn waar consumenten mode kopen. Naast onze eigen kanalen is Zalando een platform dat wordt bezocht door moderne, mode- en duurzaamheidsgerichte consumenten en daarom perfect bij ons past.’