Twinkle | Digital Commerce

D-reizen failliet verklaard

2021-04-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Reisorganisatie D-reizen is door de rechter failliet verklaard. Door de coronacrisis raakte het bedrijf in grote financiële moeilijkheden.

Bij het bedrijf werken zo’n 1.100 werknemers. D-reizen heeft ruim 230 reisbureaus en verkoopt daarnaast ook reizen via de website. De mogelijkheden voor een doorstart worden nog onderzocht. Franchise-ondernemingen die opereren onder de merknaam van dochterbedrijf VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

D-reizen is het eerste grote slachtoffer in de reisbranche van de coronacrisis. Sinds maart vorig jaar ligt die sector nagenoeg stil. Ceo Jan Henne de Dijn noemt het een gitzwarte dag voor D-reizen: ‘Er zijn de afgelopen periode veel gesprekken geweest met partijen om tot een oplossing te komen. Met ons faillissement valt een belangrijke schakel weg in de reisindustrie in Nederland, die zorgt voor een diversiteit aan reisaanbod voor de consument. Voor onze klanten en leveranciers is de situatie uitermate pijnlijk’, aldus de ceo, die laat weten te hopen op een – in ieder geval gedeeltelijke – doorstart.