Twinkle | Digital Commerce

PostNL test met ‘niet-thuis voorkeur’

2021-02-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

PostNL laat ontvangers in vier bezorggebieden de komende tijd testen met een ‘niet-thuis voorkeur’. Bij succes wordt dit later dit jaar breed uitgerold.

Gebruikers kunnen in hun account van PostNL aangeven waar ze het liefst het pakket ontvangen, als ze niet thuis zijn. Zo kan men kiezen voor bezorging bij de buren, bij een PostNL-afhaalpunt of op een afgesproken plek rondom het adres. Bij die laatste optie kan men bijvoorbeeld een toegankelijke schuur of garage kiezen als afleverplek, maar ook een andere plek rondom het huis kan, mits deze veilig, droog en goed bereikbaar voor de bezorger is. De ontvanger geeft nadrukkelijk toestemming dat de bezorger het pakket op de afgesproken plek mag afleveren.

Bewoners van Goes, Leeuwarden, Born en Venlo mogen als eerste de nieuwe afhaalfunctie testen. Voor een periode van 5 weken. Daarna wordt gekeken om de proef vanaf half april breder uit te rollen. PostNL wil met de nieuwe functie ontvangers de kans bieden om zelf te bepalen waar en wanneer een pakket wordt bezorgd. Dat blijkt een wens van veel ontvangers, aldus de pakketbezorger. PostNL verwacht dat de mogelijkheid om op een afgesproken plek af te leveren zal zorgen dat pakketten vaker direct bij de ontvanger zullen belanden.