Twinkle | Digital Commerce

ViaTim samen met DPD de grens over

2020-12-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Pakketbezorger DPD wil komend jaar ook pakketten afleveren bij particuliere buurtpunten in België. Ze werken hiervoor samen met de Nederlandse startup ViaTim.

ViaTim is al zo’n vier jaar actief in Nederland en heeft inmiddels 500 particulieren aan zich gebonden die pakketten aannemen en retours verzorgen voor de hele wijk. De werving van buurtpunten in België is inmiddels van start gegaan. De ambitie is om 400 ViaTim-punten in Vlaanderen te openen in 2021. Hiervoor is de bezorgservice een samenwerking aangegaan met DPD, dat als eerste gebruik zal maken van het netwerk.

Silvio Mestdagh, ceo van DPD Belux: ‘Als groep blijven we inspanningen leveren om onze kwaliteit nog verder te verhogen en de beste klantbeleving in de markt te bieden, terwijl we ook ons engagement met betrekking tot duurzaamheid nakomen. En daar horen innovatieve diensten die de eindontvanger transparantie en flexibiliteit bieden absoluut bij. Dankzij ViaTim zien we de kans om ontvangers nog een extra leveroptie aan te bieden, zodat ze pakketten probleemloos kunnen ontvangen, wanneer het hen het beste uitkomt. Bovendien onderstrepen verzamelpunten zoals ViaTim en het Pickup netwerk van DPD onze groene ambitie.’