Twinkle | Digital Commerce

Frozen food

2020-12-07
1000562
  • [interview]
  • 1:34

Bevroren plantaardige maaltijden. Dat is de core business van PlantB. Online kun je een box met minimaal zes maaltijden samenstellen, die vervolgens bevroren thuis wordt bezorgd.

Maarten Gomes is oprichter van PlantB. ‘Er is een groeiende groep millennials met een drukke levensstijl die veel waarde hecht aan gezonde voeding’, weet hij. ‘Deze groep is milieubewust en wil steeds meer plantaardig eten. Wij bieden gemak, een verantwoorde maaltijd achter de hand voor als ze zelf geen tijd of zin hebben om te koken.’ De start-up onderscheidt zich volgens de oprichter op vier punten van andere maaltijdleveranciers: het eten is 100% plant-based, de kwaliteit is hoog, de menukeuze is verrassend, en de maaltijden worden bevroren geleverd waardoor ze vier maanden houdbaar zijn.

Speciale vriesboxen

De menu’s worden bereid bij Kitchen Republic in Amsterdam. Gomes werkt voor distributie in Amsterdam samen met fietskoerier TringTring, buiten de hoofdstad worden de orders door PostNL Food bezorgd. ‘In beide gevallen maken we gebruik van speciale vriesboxen.’ De logistiek vormt wel een uitdaging, zegt Gomes: ‘Omdat het om bevroren producten gaat is het complex. Bovendien wil je goede service bieden met de juiste inschatting van levertijd en mogelijkheid tot tracking. Er zijn niet veel partijen die dit kunnen en het brengt hoge kosten met zich mee.’

PlantB is afgelopen zomer getest in een pilot. Aan de hand van de resultaten is onder meer geïnvesteerd in duurzame verpakkingen en een nieuwe webshop. Marketing moet nog op gang komen; de groei tot nu toe komt vooral van mond-tot-mondreclame en free publicity. ‘We hebben vooral online wel een paar kleine testcampagnes lopen. Maar veel kanalen zijn überhaupt nog niet getest’, aldus Gomes.

De maaltijden zijn los te bestellen (per zes stuks dus), maar ook in abonnementsvorm. Er wordt vooralsnog alleen bezorgd in de Randstad. In de toekomst wil het bedrijf uitbreiden met onder meer sappen en soepen.

Weet jij een kandidaat voor deze rubriek? Mail ’m dan naar redactie@twinklemagazine.nl