Twinkle | Digital Commerce

Jumbo opent deuren derde e-fulfilmentcenter

2020-12-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Jumbo neemt aanstaande maandag officieel zijn derde e-fulfilmentcenter (EFC) in gebruik. Het is het derde dc voor online boodschappen van de supermarkt, die ook al EFC’s in Raalte en Den Bosch heeft staan.

Dat meldt Distrifood op basis van een Linkedinbericht van Jumbo’s directeur supply chain Karel de Jong. Eind vorig jaar kondigde Jumbo het EFC in Bleiswijk aan. Toen gaf het bedrijf al aan dat het nieuwe EFC noodzakelijk was, om te kunnen voldoen aan de klantvraag. En dat was nog voordat de vraag naar online boodschappen vanwege de covid-19-pandemie fors toenam.

Naast de drie EFC’s beschikt Jumbo ook over verschillende regionale bezorghubs in Utrecht, Den Bosch, Amsterdam en Middelburg. In Bleiswijk gaat Jumbo verschillende andere retailers gezelschap houden. Zo heeft Albert Heijn er een Home Shop Centre en HelloFresh een dc. Zalando bouwt er zijn eerste distributiecentrum in Nederland. Deze moet ook in de loop van komend jaar zijn deuren open. Dat pand heeft een vloeroppervlakte van 140.000 vierkante meter.