Twinkle | Digital Commerce

Bol.com ‘draait weer’

2020-07-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Gewapende overvallers zijn zondagochtend het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk binnengedrongen. Het politie-onderzoek is nog in volle gang, maar een woordvoerder van de Nederlandse e-commercespeler laat aan Omroep Brabant weten dat medewerkers inmiddels weer aan de slag zijn gegaan.

‘Het bedrijf draait weer. Er is extra capaciteit ingezet om de opgelopen achterstand in te halen. Klanten zijn per mail geïnformeerd dat hun pakket wellicht vertraging heeft.’ Ruim een dag later zit de politie nog altijd met ‘meer vragen dan antwoorden’, aldus woordvoerder Eric Passchier. Wat zeker is, is dat de overvallers gisteren rond 9 uur ’s ochtends het distributiecentrum van bol.com binnendrongen en twee beveiligers hebben bedreigd. Uren later konden zij pas alarm slaan.

Wat er verder precies is gebeurd, blijft vooralsnog onduidelijk. ‘We kunnen niet veel meer zeggen, omdat veel dingen daderinformatie zijn’, legt Passchier uit. Daarom laat de politie zich niet uit over of de beveiligers bijvoorbeeld zijn vastgebonden en wat voor wapens de overvallers droegen. Een speciaal team van moederbedrijf Ahold heeft de twee beveiligers opgevangen.

Lees ook: Bol.com start met uitbreiding fulfilmentcenter