Twinkle | Digital Commerce

Vraag naar websites en domeinnamen stijgt

2020-04-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Sinds de coronamaatregelen van kracht werden, registreerden Nederlandse ondernemers en particulieren ruim 85.000 .nl domeinnamen. Dat zijn er 10.000 meer dan in dezelfde periode in 2019.

De vraag naar websites en domeinnamen stijgt flink, zo blijkt uit een onderzoek van SIDN. Sinds de maatregelen rondom het coronavirus zijn ingegaan, registreerden Nederlandse ondernemers en particulieren ruim 85.000 .nl domeinnamen. In vergelijking met dezelfde periode in 2019 is dat een stijging van 10.000 registraties.

Opheffingen

Tegenover de stijgende vraag stond in maart ook een groot aantal opheffingen, maar deze cijfers zijn vertekend, omdat opheffingen altijd een piek kennen aan het einde van een kalenderkwartaal. In april steeg de vraag nog verder.

Zakelijke mailboxen

De vraag naar zakelijke mailboxen, websites en webshops zit in de lift. Zo rapporteerde websitebouwer Wix.com afgelopen week een sterk stijgende vraag vanuit bedrijven die nu prioriteit geven aan online activiteiten.

Mail of website

Ook partijen in Nederland herkennen dit: waar voor maart van dit jaar 30 procent van alle domeinnamen voorzien werd van mail of website, melden aanbieders dat dit percentage bij nieuwe registraties nu tussen de 40 en 50 procent ligt. Daarbij gaat het vooral om webwinkels.

Voorkeur voor .nl

Veel ondernemers die nu online starten, werken regionaal of lokaal. Mede daarom steeg het deel van de ondernemers dat de voorkeur geeft aan .nl boven het internationalere .com van 69 procent naar 76 procent.