Twinkle | Digital Commerce

Supermarkten bieden zorgmedewerkers extra service

2020-04-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Zowel Albert Heijn als Picnic geven ziekenhuismedewerkers extra aandacht. Zo houdt Picnic ruimte vrij in de bezorgbus voor artsen en verpleegkundigen en opent Albert Heijn vijf afhaalpunten in ziekenhuizen.

Supermarkten bieden zorgmedewerkers extra service in deze coronacrisis. Websuper Picnic houdt bijvoorbeeld ruimte vrij in de bestelbus voor artsen en verpleegkundigen. Keten Albert Heijn opent vijf afhaalpunten in vijf ziekenhuizen in de Randstad. Zorgmedewerkers kunnen hun boodschappen bestellen en bij de afhaalpunten ophalen, zo is te lezen op de website van de supermarkt.

Vijf ziekenhuizen

De afhaalpunten van de supermarkt zijn de vinden in het VU Medisch Centrum en het AMC in Amsterdam, het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, het St. Anthonius Ziekenhuis te Nieuwegein en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Vijf keer zoveel

De Financiële Telegraaf sprak met ceo Marit van Egmond over de plannen. In het interview geeft zij aan dat de online bestellingen populairder zijn geworden. Er zijn maar liefst vijf keer zoveel aanvragen als normaal. Om aan de grote vraag te voldoen, voegt Albert Heijn extra capaciteit toe en zijn er meer mensen aangenomen voor de bezorgdienst.

Jumbo

Een afhaallocatie in een ziekenhuis is niet nieuw. Supermarktketen Jumbo opende eerder een pop-up-winkel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Daar kunnen zorgmedewerkers een boodschappenpakket ophalen, goed voor drie dagen aan maaltijden, voor 45 euro.