Twinkle | Digital Commerce

Simen Schimmel verlaat Greetz

2020-04-01
1200675
  • [nieuws]
  • 1:09

Simen Schimmel, een van de grondleggers van Greetz, is met ingang van vandaag vertrokken bij de nummer 55 van de Twinkle100.

De founder & CIO maakte gisteren melding van zijn vertrek op LinkedIn. ‘Na ruim 15 jaar heb ik meer dan ooit behoefte aan een nieuw ondernemersavontuur’, schrijft Schimmel. Wat hij precies gaat doen is niet bekend.

Online wenskaartenservice

Samen met Johan van Vulpen stond Schimmel aan de basis van Greetz, in 2004 begonnen als de eerste online wenskaartenservice van Nederland. Ze verkochten, om met Schimmel te spreken, 'warme producten via een koud kanaal'. Tien jaar na de start vertrok Van Vulpen bij het bedrijf, dat uitgroeide tot een brede cadeauwinkel en in de zomer van 2018 werd verkocht aan Photobox Group.

Cultuur

‘Een persoonlijke uitdaging en een persoonlijke keuze’, zo motiveert Schimmel zijn vertrek op LinkedIn. ‘Maar wat laat ik een mooi merk en een geweldig team met een prachtige cultuur achter! Ik ben heel erg trots op wat we de afgelopen jaren samen hebben bereikt. Om op dit hoogtepunt het warme Greetz nest te verlaten is niet makkelijk. Zeker niet in deze tijden waarin we als merk een hele betekenisvolle rol spelen in de maatschappij door de verbindingen die we leggen. Maar het geeft maar weer eens aan waar we als bedrijf voor staan en dat maakt me supertrots!

Lees ook: Greetz gaat verder op één domein (16 maart 2020)