Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats biedt ondernemers gratis verkooppagina

2020-04-07
1000562
  • 1:16

Op handelsplatform Marktplaats is het vanaf vandaag mogelijk voor ondernemers om gratis een verkooppagina aan te maken. Het platform komt met meer initiatieven die in deze tijden kopers en verkopers wat meer moeten helpen.

Allereerst is er dus de gratis verkooppagina voor ondernemers. Marktplaats heeft naar eigen zeggen een pakket voor ondernemers klaarliggen. Dat pakket omvat, naast de gratis online winkel, ondersteuning voor offline verkopers om online te gaan verkopen. Op een speciale ondernemersdesk kunnen zij terecht met vragen. ‘Binnen tien minuten staat je winkel online’, belooft het platform.

#coronahulp

Ook voor particuliere verkoop verandert er één en ander tijdens de coronacrisis. Zo kunnen verkopers #coronahulp toevoegen aan de titel van een advertentie. Wie naar die hashtag zoekt, ziet dan in één keer alle aangeboden advertenties die met het coronavirus te maken hebben. De bedoeling is dat consumenten zo gemakkelijker elkaar kunnen helpen met klusjes als boodschappen, bijles of oppas voor de kinderen. ‘We zijn het grootste handelsplatform van Nederland en bij uitstek geschikt om ondernemers en gebruikers te helpen’, stelt general manager Annemarie Buitelaar van Marktplaats. ‘Voor ondernemers hebben we een pakket aan instrumenten beschikbaar gemaakt dat hen helpt hun zaak voort te zetten. En gebruikers kunnen met #coronahulp in de titel van de advertentie hun hulp aan anderen aanbieden.’

Tot slot geeft Marktplaats aan vrijgekomen advertentieruimte gratis beschikbaar te stellen aan maatschappelijke organisaties en autoriteiten. Het idee daarvan is dat zij kunnen oproepen om schaarse producten voor bijvoorbeeld de zorg te doneren.