Twinkle | Digital Commerce

Gratis producten plaatsen op Google Shopping

2020-04-22
1000562
  • 1:02

Een aanzienlijke verandering op het Google Shopping-platform. Verkopers kunnen binnenkort gratis hun producten op Google Shopping plaatsen.

Voorheen moesten bedrijven betalen voor het plaatsen van producten op Google Shopping, maar daar komt binnenkort dus verandering in. Laat het bedrijf weten in een blogpost. ‘Vanaf volgende week bestaan de zoekresultaten in Google Shopping voornamelijk uit gratis productvermeldingen’, aldus Bill Ready, president Commerce. Volgens Google is het gratis maken van de productvermeldingen een manier om een groter aanbod te kunnen tonen. En voor nog niet aangesloten retailers een manier om van het platform gebruik te maken.

Aan The Verge laat Ready weten dat Google al een poos bezig is om deze veranderingen, die het platform flink kunnen opschudden, door te voeren. Door de coronacrisis is dit proces versneld. Vanaf volgende week is dit beschikbaar in de Verenigde Staten. De komende maanden wordt dit wereldwijd uitgerold. Het duurt dus nog wel even voordat dit ook in Nederland beschikbaar is.

Bestaande adverteerders kunnen hun bestaande campagnes uitbreiden met de gratis vermeldingen, laat Google verder weten. ‘Als je een bestaande gebruiker van Merchant Center en Shopping Ads bent, hoef je niets te doen om hiervan te profiteren.’

Voor topplaatsingen, zoals gepromote producten, brengt Google nog wel kosten in rekening.