Twinkle | Digital Commerce

‘Piekdrukte als rond jaarlijkse feestdagen bij webwinkels’

2020-03-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Het is momenteel dermate druk bij webwinkels dat dit vergelijkbaar is met de doorgaans drukste periode van het jaar in december. Branchevereniging Thuiswinkel.org waarschuwt consumenten dan ook voor mogelijke vertragingen.

Doordat veel mensen thuiswerken en veel stenen winkels noodgedwongen hun deuren sluiten, is het bij webwinkels een stuk drukker. Bij sommige spelers, zoals online supermarkten, is het momenteel zelfs zo druk dat de virtuele wachtrij voor een bestelling blijft oplopen of het helemaal niet meer mogelijk is om een bestelling te plaatsen. ‘Alhoewel het niet passend is, hebben we te maken met eenzelfde piekperiode als rond jaarlijkse feestdagen’, stelt directeur Wijnand Jongen van branchevereniging Thuiswinkel.org.

Begrip

Veel webwinkels maken momenteel al melding van mogelijk latere levertijden, die dus worden veroorzaakt door drukte maar ook door de maatregelen die op de werkvloer gelden. Volgens de vereniging kan de extra levertijd in sommige categorieën zoals drogisterij- en gezondheidsproducten oplopen tot meerdere dagen. ‘Iedereen in de branche zet alles op alles om de pakketjes bij de klanten te kunnen leveren’, vervolgt Jongen. ‘We vragen daar begrip voor bij de consumenten, omdat we zoveel mogelijk iedereen willen voorzien.’