Twinkle | Digital Commerce

Jumbo haalt ex-AH-topman binnen en past topstructuur aan

2020-01-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Jumbo Supermarkten heeft de structuur van de top van het bedrijf vernieuwd. Dit om ervoor te zorgen dat de supermarktketen verder kan groeien.

Met de topstructuurwijziging hoopt Jumbo op een ‘gezonde manier’ verder te kunnen groeien en ‘een ondernemende en klantgerichte onderneming’ te blijven, zo is in het persbericht te lezen.

Licence to grow

Jumbo-ceo Frits van Eerd: ‘Om de snelle groei in goede banen te leiden, is Jumbo gestart met het project “Licence to grow”. Een verdere optimalisering van de organisatie, de invoering van een nieuwe topstructuur en nieuwe manieren van samenwerken moeten ervoor zorgen dat het bedrijf wendbaar en slagvaardig blijft.’

Cees van Vliet als coo

De aanpassing zorgt volgens de supermarktketen voor een duidelijkere splitsing tussen strategie en beleid enerzijds en operationele operatie anderzijds. Om dit voor elkaar te krijgen, is de nieuwe functie van chief operating officer (COO) gecreëerd, die oud-AH-topman Cees van Vliet gaat vervullen. Als operationeel directeur zal hij zich bezighouden met het uitvoeren en optimaliseren van de winkeloperaties in Nederland en België, buying & merchandising en supply chain.

Bruggenhoofd

Over de aanstelling Van Vliet zegt ceo Van Eerd: ‘Zijn kennis en capaciteiten zijn een ideale aanvulling op de slagkracht van onze raad van bestuur. Cees gaat vooral fungeren als bruggenhoofd tussen de strategische ontwikkeling van ons familiebedrijf en de dagelijkse uitvoering in de winkels. Zo zorgen we ervoor dat de ontmoeting met onze miljoenen klanten, zowel fysiek als digitaal, volledig onze aandacht houdt.'

De raad van bestuur bestaat naast Van Vliet uit Frits van Eerd, Colette Cloosterman-van Eerd en Ton van Veen.