Twinkle | Digital Commerce

Horecaplatform Foodl van start

2020-01-30
1000562
  • 0:59

Online marktplaats Foodl, een initiatief van horecagroothandel Bidfood, heeft onlangs zijn deuren geopend. Op dat platform wordt aanbod uit de foodbranche gebundeld.

Het platform zou eigenlijk in het vierde kwartaal van 2019 van start gaan, maar blijkbaar hadden de initiatiefnemers toch wat langer nodig om het platform gereed te maken. In de afgelopen maanden zijn er al 150 merken bij het platform aangesloten. ‘Hierbij gaat het om zowel kleinere spelers in de foodmarkt als gevestigde namen.’

Dranken

Foodl wil graag het ‘bol.com voor food’ worden. Dat platform begon ook klein, met de verkoop van boeken en cd’s. Foodl begint met dranken en zal dit later uitbreiden met groente, fruit, vis, vlees en kruidenierswaren. ‘Digitale platforms hebben de toekomst, zo hebben bedrijven als Amazon, bol.com en Airbnb de afgelopen jaren in verschillende sectoren bewezen’, legt oprichter Annemarie Blaauw uit.

Het platform zal niet meteen voor iedereen beschikbaar zijn. De eerste honderd klanten uit de omgeving Amsterdam mogen een maand exclusief gebruikmaken van het platform. Dit wordt steeds verder uitgebreid. Foodl verwacht in het eerste jaar de omzetgrens van 1 miljoen euro te doorbreken.

Lees ook: ‘Bidfood komt met horecamarktplaats: Foodl’ (22 mei 2019)