Twinkle | Digital Commerce

Kijkshop weer terug van weggeweest

2019-12-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

De naam Kijkshop is weer terug in de winkelstraat. De digitale winkelstraat welteverstaan. A.D.A.M. BV blaast de winkel nieuw leven in als online speler.

Kijkshop.nl heeft zelf geen voorraad maar werkt via dropshipping. Producten worden dus direct vanuit de leverancier bij de consument bezorgd, zonder eerst opgeslagen te worden in een eigen magazijn.

Op de shop staan momenteel meer dan een miljoen producten. Het assortiment doet veel denken aan de producten van het ‘oude’ Kijkshop, dat begin vorig jaar failliet ging. Op Kijkshop.nl wordt voornamelijk elektronica aangeboden. Van gaming en computers tot elektronisch tuingereedschap. Aan het roer van de pure player staat Konrad van den Bosch, die ook eigenaar is van online warenhuis DirectSale. Die laatste is ook onderdeel van A.D.A.M. BV, net als PlazaSale en de loyalty platformen van Fit For Free en Sportcity.

Juist door het werken met dropshipping denkt Van den Bosch veel kosten te kunnen besparen. ‘Het voordeel hiervan is dat er weinig medewerkers bij betrokken zijn en dat betekent minder kosten. Daardoor kunnen we werken met scherpe prijzen.’

Kijkshop.nl vraagt geen verzendkosten aan klanten. Voor retouren wordt 2,95 euro in rekening gebracht. Naar eigen zeggen om er voor te zorgen dat de consument een bewuste keuze maakt. Volgens Van den Bosch wordt de helft van dat bedrag overgemaakt aan goede doelen die milieu en welzijn ondersteunen.

In de volgende editie van Twinkle magazine, die eind januari 2020 verschijnt, lees je meer over de comeback van Kijkshop.