Twinkle | Digital Commerce

Keatz zit in de problemen en sluit al zijn keukens

2019-12-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

De Duitse ‘dark kitchen’ Keatz moet noodgedwongen zijn tien Europese keukens sluiten, waaronder de vestiging in Amsterdam.

Dat bevestigt oprichter Paul Gebhardt aan NRC. Het gaat op dit moment niet best met de start-up, die maaltijden maakt speciaal voor bezorging. Na het wegvallen van investeerder Deliveroo in Duitsland moest Keatz de activiteiten daar al staken. Maar nu blijkt het probleem nog groter te zijn en ziet het bedrijf zich genoodzaakt om alle tien de keukens te sluiten.

'Groot probleem'

Om door te kunnen gaan heeft Keatz nieuwe investeerders nodig. In maart ontving het bedrijf nog twaalf miljoen euro om door te kunnen groeien. En dat deed Keatz ook, het bedrijf was namelijk één van de grootste dark kitchens in Europa. Gebhardt: ‘Het probleem is dat we te afhankelijk zijn geweest van een partij als Deliveroo, dat zelf geen winst maakt. Als die wegvalt, heb je een groot probleem.’ Die problemen zijn bij Keatz dermate groot, dat een aanzienlijk deel van de tweehonderd werknemers inmiddels is ontslagen.

Lees ook: 'Dark kitchen zet horecawereld op zijn kop' (Twinkle 7 2019)