Twinkle | Digital Commerce

Geen rode pakketten meer voor wehkamp

2019-11-12
1000562
  • 1:00

Vanaf volgend jaar zal wehkamp zijn producten duurzamer verpakken. De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal en bevatten minder inkt. De webshop meldt dat het hiermee zijn CO2-uitstoot wil verminderen.

Per jaar verstuurt wehkamp zo’n 11 miljoen pakketten, waarvan ongeveer 70 procent in plastic zakken wordt verpakt. De nieuwe zakken zijn gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal, waarmee de koraalrode kleur wordt ingewisseld voor een neutrale zak met minimale kleurpigmenten. Met de overstap naar deze nieuwe verpakkingen, hoopt de webshop 64 procent CO2 te reduceren. Wehkamp: ‘De zakken bevatten minder lucht dan dozen, waardoor bestelbussen efficiënter beladen kunnen worden, wat ook weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.’

Minder inkt

Als producten toch in een doos moeten worden verstuurd, dan zal die duurzaam zijn, FSC-gecertificeerd en van gerecycled karton. Ook deze dozen zullen niet meer rood zijn, maar basic karton. Minder inkt betekent minder impact op het milieu. Wehkamp geeft aan binnenkort met een pilot met herbruikbare verpakkingen te beginnen. In 2025 wil de online shop geheel klimaatneutraal.

Wehkamp is niet de eerste webshop die zijn verpakkingen onder de loep neemt. Zo verstuurt bol.com steeds minder vaak in de bekende blauwwitte dozen.