Twinkle | Digital Commerce

Amazon onder vuur vanwege gebruik van meer in plaats van minder plastic

2019-08-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

De online retailer gebruikt voor het versturen van producten in het Verenigd Koninkrijk sinds enkele maanden plastic enveloppen in plaats van recyclebare kartonnen verpakkingen.

Klanten en milieuorganisaties zijn ontstemd over Amazons introductie van de niet recyclebare, kleinere, plastic verpakkingen. Voor het bedrijf lijkt de logistiek zwaarder te wegen dan het milieu: met de nieuwe verpakkingen kunnen meer bestellingen per pallet worden ingeladen.

Op de site waar Amazon klanten informeert over hoe ze de verpakkingen kunnen recyclen, meldt de retailer dat dat de plastic enveloppen op nog niet veel plekken in de UK recyclebaar zijn, zo schrijft de Britse krant The Guardian.

Verstoring van verwerkingsproces

Begin dit jaar berichtte de Washington Post al dat nieuwe enveloppen de verwerking in de Amerikaanse verwerkingscentra verstoren omdat consumenten ze op de verkeerde manier weggooien.

Opmerkelijk

Het gebruik van de plastic enveloppen is opmerkelijk omdat Amazon leveranciers in de VS juist dwingt, mede vanuit milieuoverwegingen, kleinere verpakkingen te gebruiken. Ook was Amazon begin deze week een van de 181 Amerikaanse bedrijven die een verklaring ondertekenden voor een nieuwe bedrijfsvoering om onder meer milieuvriendelijker te gaan werken.