Twinkle | Digital Commerce

Britse start-up wil pakketjes ondergronds leveren

2019-11-20
1000562
  • 1:01

Het Britse bedrijf Magway heeft plannen om een ondergronds e-commerce bezorgsysteem in Londen te ontwikkelen.

Magway wil in 2022 via een hyperloop-achtig netwerk van tunnels met magnetische karretjes meer dan 600 miljoen pakketjes per jaar bezorgen. City Logistics berekende dat via de tunnels 72.000 karretjes per uur met elk vier pakjes op een elektrisch magnetisch spoor vervoerd kunnen worden. Het is de bedoeling dat de karretjes zo'n 65 kilometer per uur gaan.

Naast de snelwegen

Deze pijptechnologie moet online retailers en multichannelers de mogelijkheid geven om pakketten op een snelle en goedkope manier tussen dc's, fulfilmentcentra en hubs op vliegvelden te vervoeren. De ondergrondse pijpleidingen (met een diameter van minder dan een meter) zullen vergelijkbaar zijn met die van water-, gas- en elektriciteitsbedrijven. Het is bedoeling dat ze naast snelwegen worden gebouwd.

Minder bestelbussen en vrachtwagens

Magway hoopt met deze bezorgdienst de luchtkwaliteit in Londen te verbeteren en verkeersdrukte in de straten en wegen te verminderen doordat er minder bestelbussen en vrachtwagens nodig zullen zijn.

De start-up heeft sinds zijn oprichting in 2017 omgerekend reeds 1,75 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is nu een crowdfundingcampagne gestart voor nog eens 875.000 euro.