Twinkle | Digital Commerce

BP gaat zelf eten en drinken bezorgen

2019-11-11
1000562
  • 1:43

Tankstation BP start een proef met een eigen bezorgdienst: BP2you. In een tankstation in Utrecht kunnen klanten de komende zes maanden eten en drinken bestellen en laten bezorgen.

Dat laatste doet BP zelf met bezorgfietsen. Klanten die in een straal van vier en een halve kilometer van het desbetreffende tankstation - concreet BP Galgenwaard - wonen, kunnen daar warme en koude snacks, dranken en broodjes bestellen en af laten leveren op een door hun gekozen locatie. Dat gebeurt binnen een half uur.

Volgens BP blijft het niet alleen bij het bestellen van versnaperingen. Ook in pakketbezorging op de last mile ziet het bedrijf kansen. Zo kunnen klanten bij uitbreiding van de proef ook hun pakketje bij het tankstation laten afleveren om deze op een tijdstip dat beter uitkomt te laten bezorgen op een locatie naar keuze. Een woordvoerder laat aan Twinkle weten: 'Dit heeft ook als voordeel dat er daardoor minder bestelbusjes de woonwijken in hoeven. We zijn op dit moment in gesprek met verschillende logistieke en pakketdiensten en we hopen binnen de looptijd van deze proef ook pakketten te gaan afleveren.'

'Logische stap'

Het tankstation heeft in het kader van de nieuwe bezorgdienst ook een applicatie gelanceerd. Deze is voor zowel Android als iOS-gebruikers te downloaden. Ceo Ruben Beens van BP Nederland spreekt van een logische stap: ‘BP2you is voor ons een logische, volgende stap in ons aanbod, waarbij we onze bestaande retail locaties en infrastructuur optimaal benutten om klanten te voorzien van wat zij willen. Waar en wanneer zij maar willen.’

BP is niet het enige tankstation dat de stap waagt in online verkoop. Zo lanceerde Shell enkele jaren geleden besteldienst MyOrder, waarbij klanten broodjes en koffie kunnen bestellen. Bij de lancering van die besteldienst was het nog niet mogelijk om de producten ook thuis af te laten leveren. Maar Shell wilde dat wel graag, getuige een proef met Deliveroo. Waarbij die laatste in vier vestigingen van Shell bestellingen binnen het half uur bij klanten thuisbrengt.

Als de proef succesvol blijkt, wil BP dit verder in Nederland uitrollen. Ook andere Europese landen komen dan in aanmerking.