Twinkle | Digital Commerce

Zalando wil duurzamer worden

2019-10-30
1000562
  • 0:58

E-tailer Zalando heeft vandaag de ambitie uitgesproken om klimaatneutraal te gaan opereren. Dit geldt ook voor leveringen en retourzendingen.

De belofte om klimaatneutraal te gaan werken maakt deel uit van Zalando's nieuwe duurzaamheidsstrategie ‘do.MORE’. In 2019 is het bedrijf overgestapt op ruim 90 procent hernieuwbare energie op alle locaties. CO2-emissie die niet wordt voorkomen door operationele verbeteringen zoals hernieuwbare energie, orderbundeling of groene leveringsopties wordt vanaf 2019 geneutraliseerd, zo meldt het bedrijf.

Afval verminderen

In 2023 wil Zalando in het ontwerp van de verpakkingen afval verminderen en materiaal hergebruiken. Het gaat hierbij vooral om plastic niet meer voor eenmalig gebruik in te zetten.

Duurzaam flagship label

Daarnaast moet private label ZIGN Zalando's eigen duurzame flagship label worden. Alle artikelen van de 2020 lente/zomer collectie zullen in de Fashion Store het duurzaamheidslogo van Zalando krijgen.

Circulair werken

De retailer geeft ook de levensduur te willen verlengen van 50 miljoen modeartikelen door meer circulair te werken. Dit moet tegen 2023 zijn gebeurd. In 2019 hoopt het online platform de levensduur van ongeveer één miljoen artikelen te verlengen via het tweedehands platform ‘Zalando Wardrobe’ (nu nog alleen in Duitsland).