Twinkle | Digital Commerce

Ikea lanceert marktplaats voor klusjes in Duitsland

2019-10-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Ikea-dochter TaskRabbit komt eind november naar Duitsland. Op dit platform kunnen consumenten freelancers vinden die onder andere reparaties uitvoeren, schoonmaken, helpen verhuizen en pakketten bezorgen en ontvangen.

TaskRabbit is een in San Francisco gevestigde start-up dat sinds 2017 eigendom is van Ingka Group, Ikea's grootste franchiser. Op het online platform worden bijna alle huishoudelijke diensten aangeboden. ‘Schoonmaken, afwassen, tuinieren, een televisie installeren, een druppelende kraan repareren, boodschappen doen - dat hoort er allemaal bij’, aldus de ceo van TaskRabbit Stacy Brown-Philpot.

Lijst met 'taskers'

In de TaskRabbit-app kunnen mensen tijd, dag en taak selecteren. Vervolgens krijgen ze een lijst met ‘taskers’ (klusjesmensen) met eigen uurtarieven te zien. Als ze een keuze hebben gemaakt, wordt via de app een afspraak gemaakt. De betaling gaat ook via de app en is dus mobiel.

Taskers betalen om vermeld op het platform te worden, maar houden de verdiensten zelf. Consumenten betalen een vergoeding om TaskRabbit te kunnen gebruiken. De dienst is natuurlijk ook handig voor het bezorgen van Ikea-spullen: er is dan iemand thuis om de pakketten aan te nemen.

Het platform start in Berlijn en verschillende steden in Noord-Rijnland-Westfalen. In september dit jaar startte de dienst in Frankrijk. De dienst is al actief in meer dan 70 markten in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada.