Twinkle | Digital Commerce

PlatteTVdiscounter overgenomen door PlatteTV

2019-10-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Webshop PlatteTVdiscounter is overgenomen door branchegenoot PlatteTV. TVQ, Soundstore en Getloud, ook onderdeel van Consumer Electronics Webshops BV, horen bij de deal.

De vier retailers gaan ‘zo snel mogelijk’ verder onder de naam PlatteTV. Reden voor die overname is dat Consumer Electronics Webshops BV zijn activiteiten op het gebied van consumentenelektronica wilde staken. De fysieke winkel in Groningen wordt volgende maand heropend.

Die fysieke winkel wordt de tiende winkel voor New Retail Company, dat naast PlatteTV ook over formules AllesvoorBBQ en PlayseatStore beschikt. ‘Groningen is een logische keuze binnen een fysieke landelijk dekkend netwerk’, aldus algemeen directeur Evert C. Meeuwissen.

Hoeveel New Retail Company voor de webwinkels heeft neergelegd is niet bekendgemaakt. PlatteTVdiscounter noteert met een geschatte omzet van 11 miljoen euro in 2018 de 172e  positie in de Twinkle100. New Retail Company bezet positie 214.

Begin dit jaar nam PlatteTV ook al een branchegenoot over. Toen kocht het bedrijf enkele webwinkels van Create2Fit, de e-commerce onderneming van Marc Koster en Tom Coronel. Televisiewinkel.nl, één van die webshops, gaat binnenkort ook verder onder de naam PlatteTV.