Twinkle | Digital Commerce

Bestel-app Foodsy werkt nu samen met Starbucks en Burger King

2019-10-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De Nederlandse vooruitbestel-app Foodsy is vandaag gestart met een samenwerking met horecabedrijven op Utrecht Centraal en Schiphol Plaza. Het gaat daarbij onder meer om Starbucks, Burger King, Broodzaak, LEON en La Place, merken die HMSHost International in Nederland exploiteert.

Foodsy is naar eigen zeggen het eerste pre-order and pay-platform van Europa. Mensen kiezen in de app een restaurant of koffietentje, bestellen, geven de tijd door wanneer ze het komen op en betalen met iDeal, creditcard, PayPal of Foodsy EasyPay. Komen ze bij de winkel aan, kunnen ze hun bestelling zo meenemen.

Belangrijke stap

Voor de bestel-app betekent deze pilot een belangrijke stap in de richting van een landelijk dekkend netwerk. Eind vorig jaar uitte de start-up de ambitie om binnen een jaar in heel Nederland te zitten. Foodsy begon twee jaar geleden met de aansluiting van eenmanszaken en horecazaken als Pizza Hut, The Döner Company, Yoghurt Barn en Sushi Time. Nu kunnen klanten op Utrecht Centraal terecht bij Julia's, KAUAI, Eazie, Urban Salad, O'Tacos, The Döner Company en Broodzaak. Op Schiphol Plaza gaat het om Starbucks, Burger King, La Place Express, LEON en Döner Kebab & Pommes Frites en Eggs & Co en Yoghurt Barn.

Als de pilot een succes blijkt, wordt de samenwerking voortgezet.