Twinkle | Digital Commerce

Brian Speelman vertrekt bij Infotheek Group

2019-10-30
1000562
  • 1:10

Brian Speelman richtte in 2001 de zakelijke IT-leverancier Centralpoint op. Twee jaar geleden verkocht hij het bedrijf aan Infotheek Group, waar hij als chief digital officer aan de slag ging. Vandaag maakt hij zijn vertrek bij Infotheek Group bekend.

Wat Speelman precies gaat doen, is niet bekend. Aan Dutchitchannel laat hij weten. ‘Voor mij is het een mooie stap om mij te gaan focussen op andere zaken in het leven.’ Speelman blijft wel betrokken als ambassadeur en aandeelhouder bij Infotheek Group.

Na de overname van Centralpoint door Infotheek Group werden die organisaties, samen met het eerder gekochte bedrijf Scholten Awater samengevoegd tot ‘één nieuw Centralpoint’. Daarover zei hij vorig jaar tegen Twinkle: ‘We zijn enorm complementair, met niet meer dan 2 procent overlappende klanten. Op papier zou dit een heel mooi huwelijk moeten worden. Dat geloof is afgelopen jaar alleen maar sterker geworden.’

Bedrijfstakken

Naast de verkooptak (Centralpoint) heeft de Infotheek Group ook de beschikking over een distributietak met Flex IT Rent. In zijn rol was Speelman verantwoordelijk voor de digitale transformatie van die organisaties. Hij laat weten alle vertrouwen te hebben dat deze organisaties zullen uitgroeien tot de markleiders binnen hun bedrijfstak. ‘De kaders staan en voor mij is de tijd aangebroken om los te laten’, aldus Speelman.

Lees ook: 'Centralpoint: 'Als een kind in een snoepwinkel' (Twinkle 6 2018)