Twinkle | Digital Commerce

Amazon schorst nog steeds verkopers zonder waarschuwing

2019-09-25
45013000
  • 1:02

Online retailgigant Amazon blijkt nog steeds zonder vooraankondiging verkopers van zijn platform te verwijderen. Dit tot grote frustratie van die verkopers.

Op 16 augustus van dit jaar kondigde Amazon aan dat verkopers 30 dagen van tevoren een melding zouden krijgen voor ze van het platform zouden worden verwijderd. Die opzegtermijn werd ingevoerd als onderdeel van een Duitse antitrust-overeenkomst.

Niet voor tijdelijk geschorsten

Maar Business Insider ontdekte dat een maand nadat het nieuwe beleid in werking was getreden, verkopers nog steeds zonder dat ze bericht vooraf krijgen worden geschorst. Het blijkt dat de melding van Amazon alleen geldt voor degenen die permanent van het platform zullen worden verwijderd en niet voor tijdelijk geschorste verkopers.

Verwarring

Een deel van de verwarring ontstaat volgens Business Insider doordat Amazon regelmatig veranderingen aanbrengt in wat het onder geschorste of verwijderde accounts verstaat, en de definities die de online retailer hanteert.

Het feit dat je als verkoper gemakkelijk en zonder waarschuwing van het platform wordt geweerd, is een van de grootste klachten van verkopers. Een belangrijke oorzaak van deze schorsingen zijn beslissingen gemaakt door algoritmen via Amazons machine learning-software. Dit kan als gevolg hebben dat verkopers die niet de regels hebben overtreden, toch geweerd worden.