Twinkle | Digital Commerce

Amazon maakt leveranciers van marktplaatsverkopers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:52

Amazon behoudt zich het recht voor complete voorraden van Duitse marktplaatspartners op te kopen tegen de consumentprijs minus de btw. Zo worden externe verkopers feitelijk leverancier.


Het Duitse Handelsblatt schrijft over de nieuwe voorwaarde voor externe verkopers op Amazon.de. ‘Kauf meines Lagerbestandes durch Amazon genehmigen’, de passage die het betreft, is automatisch van kracht geworden.

Groothandels
Dankzij de deal kan de marktleider aan producten komen die het zelf niet direct geleverd weet te krijgen. De marktplaatspartners verkopen hun spullen in één keer uit, waar ze door de bank genomen ook niet rouwig om zullen zijn. Ondertussen fungeren ze als groothandels.

Wederverkoop
Niet alle marktplaatsverkopers zijn echter blij met de nieuwe voorwaarde, omdat afspraken met merken wederverkoop verhinderen. Zij zijn er onaangenaam door verrast dat Amazon de nieuwe regel zomaar heeft doorgevoerd, rapporteert het Handelsblatt.

Fulfilment
Amazon dankt inmiddels ongeveer de helft van zijn productverkopen aan externe partijen, waarvoor het vaak ook de fulfilment uit handen neemt.