Twinkle | Digital Commerce

FedEx-busjes bezorgen geen Amazon-pakketten meer

2019-08-07
1000562
  • 0:51

Nadat FedEx in juni al besloot te stoppen met luchthavenvervoer voor Amazon, zullen de FedEx-busjes ook geen pakketjes meer van de online reus meenemen.

Amazon is namelijk bezig zijn logistieke diensten steeds verder uit te breiden. Reden genoeg voor FedEx om eerder te stoppen met het vliegvervoer en nu het contract voor de ‘grondbezorging’ niet te verlengen.

FedEx reageert tegen Reuters ongeveer hetzelfde als twee maanden geleden: ‘Deze verandering is consistent met onze strategie om ons te concentreren op de bredere e-commercemarkt.’

Destijds liet het bedrijf doorschemeren dat het behouden van Amazon als klant niet tot de grootste prioriteiten behoorde: ‘Amazon is niet FedEx’ grootste klant.’

Eigen middelen

Onderzoeksbureau Rakuten Intelligence zocht pasgeleden nog uit dat Amazon zelf bijna de helft van de pakketjes middels eigen logistieke middelen vervoert. Dat aandeel steeg in de afgelopen twee jaar van 15 naar 47 procent. Het aandeel Amazon-pakjes dat door FedEx wordt geleverd, ligt ongeveer op 1,6 procent, aldus de onderzoeker.