Twinkle | Digital Commerce

Bol.com laat andere marktplaatsen ver achter zich in populariteit

2019-07-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

De Nederlandse consument ziet bol.com als populairste marktplaats van Nederland. Vooral de grote bekendheid kan de consument waarderen. Ook vertrouwt men de Twinkle100-aanvoerder het meest om een pakketje te bezorgen.

Dat blijkt uit de MarketPlace Monitor, een onderzoek van marktplaats-specialist Maze-One in samenwerking met MeMo2. Coolblue, die door de partijen ook als platform wordt gedefinieerd, staat op een tweede plaats. Naast de twee Nederlandse partijen namen de bureaus ook AliExpress, Wish en Amazon onder de loep. Consumenten vinden die laatste het minst bekend en populair. Daarnaast wordt het platform te duur bevonden.

Op AliExpress denkt de klant het meest goedkoop te shoppen. Volgens Tim van der Bilt, de managing director van Maze-One, is het opvallend dat consumenten Amazon juist als te duur bestempelen. Volgens hem wijzen onderzoeken namelijk het tegenovergestelde uit. Het onderzoek wordt op driemaandelijkse basis uitgevoerd. Maze-One wil hiermee blijven monitoren hoe de perceptie van consumenten verandert.