Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats wordt langzaam geïntegreerd in Uber-app

2019-06-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

Om te concurreren met het toenemende aantal grote maaltijdbezorgers is taxibedrijf Uber begonnen diens bezorgservice Uber Eats aan de Uber-applicatie toe te voegen.

De ceo van Uber, Dara Khosrowshahi, liet vorige week al weten wel wat te zien in een integratie. TechCrunch vond uit dat de eerste stap in die samenvoeging al is gezet. Amerikanen die niet de losse Uber Eats-app hebben en in een stad wonen waar zowel Uber Eats als de taxidienst beschikbaar is, kunnen nu in de Uber-app een maaltijd bestellen via een geïntegreerde webpagina van Uber Eats.

De integratie is voor nu alleen beschikbaar voor gebruikers van besturingssysteem iOS en volgens The Verge ook niet beschikbaar in grote steden als New York, Los Angeles en San Fransisco. Een woordvoerder laat weten dat de samenvoeging ook voor de Android-versie van de app beschikbaar wordt. Ceo Khosrowshahi liet vorige week daarover weten: ‘Wat we willen doen is het aantal actieve gebruikers op beide platformen verhogen.’

Daarnaast heeft Uber volgens het bedrijf zelf met zijn taxibedrijf en maaltijdbezorgdienst een unieke combinatie in handen, waarmee het opstomende concurrenten te slim af denkt te zijn.

Eerder ook al onderdeel

Opvallend is wel dat het niet voor het eerst is dat Uber Eats meer onderdeel wordt van de Uber-app. Bij de lancering van het platform als spin-off in 2014 onder de noemer UberFresh was de dienst ook al onderdeel van de hoofdapplicatie van Uber. Toen Uber Eats op eigen voeten kwam te staan, een jaar later, werd deze van de Uber-app verwijderd.

Overigens is het voor Amerikaanse consumenten, die van de integratie gebruik kunnen maken, nog steeds mogelijk om ook de losse Uber Eats-app te gebruiken. Het geldt dus meer als een extra optie.

Het is niet bekend of en wanneer de samenvoeging ook in Europa wordt uitgerold.