Twinkle | Digital Commerce

Tweakers voegt refurbished toe aan Pricewatch

2019-03-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Techsite Tweakers laat vanaf vandaag ook refurbished en niet nieuwe producten zien in zijn prijsvergelijker.

Volgens de site nam de afgelopen tijd de vraag vanuit bezoekers en webwinkels toe om een dergelijke categorie toe te voegen aan de prijsvergelijker. Zo liet een vijfde van de bezoekers weten weleens een opgepoetst elektronicaproduct te kopen. Terwijl een grote meerderheid (85 procent) via de site op zoek wil naar refurbished-producten. ‘Als zo’n grote groep van hen het interessant vindt om refurbished producten te zien in de prijsvergelijker, is dat voor ons reden om uit te zoeken of dat te realiseren is’, verklaart Maite de Jong, manager product Tweakers.

In een nadere toelichting laat de techsite weten de nieuwe groep gefaseerd te hebben geïntroduceerd. Vooral ook zodat gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe artikelen, hier geen last bij ondervonden. ‘We kunnen inmiddels stellen dat de resultaten positief zijn, waardoor we deze feature voor alle gebruikers live zetten en deze verder gaan ontwikkelen’, laat Tweakers doorschemeren.

Webwinkels

Naast consumenten was er ook vanuit de webwinkeliers behoefte aan refurbished-artikelen in de Pricewatch. Volgens Tweakers hadden een aantal shops, zoals Centralpoint, Yourmacstore en Kamera Express zich al met hun refurbished-aanbod aangesloten, voordat dit in de Pricewatch beschikbaar was. Marcel Joosten, e-commerce director van Centralpoint: ‘Refurb IT is goed voor het milieu en Tweakers laat dit nu ook als eerste zien in een onafhankelijke vergelijker, waardoor de klant een keuze heeft, met zichtbaar financieel voordeel.’