Twinkle | Digital Commerce

Voormalig e-commerce directeur MediaMarkt nieuwe ceo leapp

2019-03-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Eric Schoenmakers is de nieuwe algemeen directeur van refurbisher leapp. Schoenmakers was eerder vijftien jaar actief bij MediaMarkt Nederland.

Daar bekleedde hij meerdere functies. Zo was hij tussen 2013 en 2017 e-commerce directeur bij de elektronicawinkel. Sinds eind 2017 was hij director category management en buying bij de nummer 9 van de Twinkle100. ‘Werken bij MediaMarkt is een unieke ervaring geweest. Eentje waarin ik het bedrijf van challenger tot onbetwist marktleider heb zien uitgroeien’, aldus Schoenmakers.

Rogier van Camp

Bij leapp wordt Schoenmakers verantwoordelijk voor de dagelijske leiding. Bij de aanbieder van refurbished Apple-producten volgt hij Rogier van Camp op. Van Camp richtte leapp op en was sinds 2011 ceo bij nummer 61 van de Twinkle100. Na de doorstart door investeerder Nobel Capital Partners bleef Van Camp aan als aandeelhouder van leapp. Over die doorstart zei Van Camp onlangs. ‘leapp zal een groeiorganisatie blijven. Het is binnen deze markt belangrijk dat je voldoende schaal hebt en dat zorgt ook voor heel snelle en turbulente groei.’

Lees ook: ‘Leapp poetst zichzelf op’ (Twinkle 2 2019)