Twinkle | Digital Commerce

Carrefour introduceert ‘Walk-in Drive’ in België

2019-03-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Belgische consumenten die in drukke stadscentra wonen, kunnen bij Carrefour nu kiezen om online bestelde boodschappen af te halen in een zogeheten ‘Walk-in Drive’ in een Express-filiaal van de keten.

Carrefour wil met het 'stadsafhaalpunt' klanten bereiken die in drukke stadscentra wonen, en dus niet eenvoudig van het huidige Drive-in concept gebruik kunnen maken. Bij dit concept, dat al enkele jaren bestaat, bestellen klanten hun boodschappen online en laten deze vervolgens bij de desbetreffende Carrefour-vestiging in hun auto bezorgen. Maar in drukke Belgische steden zoals Brussel en Antwerpen, waar Carrefour ook Express-winkels heeft, is dit een stuk lastiger.

Meteen afhalen, meer opties

Daarom heeft Carrefour nu ook in België een eerste ´voetgangersdrive´ geopend. In Frankrijk zijn deze afhaalpunten erg populair, vandaar dat Carrefour daar ook in april vorig jaar mee begon in Parijs. Brusselse klanten die nu bij Carrefour online hun boodschappen bestellen, kunnen ervoor kiezen deze bij de vestiging Express Froissart bij de Walk-in Drive af te halen. Hierdoor kunnen zij meteen hun bestelling afhalen en hebben ze de keuze uit 10.000 producten in plaats van 4.500 bij een reguliere Carrefour Express, aldus Gondola.

Consumenten die hun bestelling ´s ochtends plaatsen kunnen deze vanaf vier uur ´s middags ophalen. Het minimumbedrag is 30 euro.